This is Patra, Greece: Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Πάτρα

25 Οκτωβρίου 2012

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Πάτρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΩΡΑ 10.00 π.μ.
Κατάθεση στεφάνων στο τόπο που έπεσε  η πρώτη βόμβα στην Ελλάδα με αποδέκτη την πόλη των Πατρών  <<28 - 10 -  1940>>  και ώρα 9.00 π.μ. από σμήνη βομβαρδιστικών ιταλικών αεροπλάνων μπροστά στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Ανδρέα οδός Αγ. Διονυσίου με τις πρώτες ανθρώπινες απώλειες και τραυματίες του άμαχου πληθυσμού. Ενός Λεπτού σιγή. Ανάκρουση εθνικού ύμνου.
ΩΡΑ 10.30 π.μ.
Με φροντίδα του κ. Πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών, του κ. Προέδρου ΤΕΙ των κ.κ Διευθυντών των Δ/σεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, των Εφόρων Προσκόπων και Οδηγών, θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στο Μνημείο της Ελευθερίας (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) από φοιτητές μαθητές των Σχολείων, προσκόπους και οδηγούς προσερχόμενους με επικεφαλείς τους καθηγητές δασκάλους και βαθμοφόρους.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τους Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ και των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου με την επιμέλεια της Διευθύντριας Φυσικής Αγωγής Π.Ε Αχαΐας.



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012







ΩΡΑ 11.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου.
Τέλος προσέλευσης επισήμων 10.50 π.μ.
ΩΡΑ 11.30 π.μ.
Στη συνέχεια στο Μνημείο της Ελευθερίας (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) που θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση.
Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.
Επισημαίνεται ότι στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
ΩΡΑ 12.00 μ.μ.
Θα λάβει χώρα προ των επισήμων που θα είναι στην Πλατεία ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ, παρέλαση των Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ μαθητών Πολεμιστών ΕΕΣ Τμημάτων Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου