This is Patra, Greece: Πάτρα, λεφτά υπάρχουν..

22 Δεκεμβρίου 2011

Πάτρα, λεφτά υπάρχουν..

Από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Πατρέων όπως πάντα διαβάζουμε για τις επισκέψεις Δημάρχου Πατρέων στα Ιδρύματα για τις Χριστουγεννιάτικες Ευχές 
Ο δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων, την Κιβωτό της Αγάπης, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Θεραπευτικό και Παιδαγωγικό Κέντρο Μέριμνα, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, και το Ίδρυμα Φωλιά επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, και αντάλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα με τους τροφίμους, τους ασθενείς και το προσωπικό των Ιδρυμάτων. Στο Καραμανδάνειο ο Δήμαρχος Πατρέων, εκτός από τις ευχές του, μοίρασε γλυκίσματα στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο. Από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, διανεμήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, σε όλα τα ιδρύματα, χριστουγεννιάτικα γλυκά και γαλοπούλες.

Μέσα στο πνεύμα της οικονομικής κρίσης ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τα ιδρύματα και μοίρασε γλυκά και ευχές.. την ίδια ημέρα διαβάζουμε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου (που δεν έχει ακόμα πρόεδρο και που η παράταξη του δημάρχου δεν έχει την πλειοψηφία) σχετικά με πιστώσεις χρημάτων για τις ανάγκες του δήμου..

Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην ψήφιση πίστωσης, για απευθείας ανάθεση της συντήρησης του Ασυρμάτου δικτύου Wifi - Hot Spot του Δήμου Πατρέων συνολικού κόστους 16.943,25€ με ΦΠΑ 23%.

Μπορεί κάποιος από το Δήμο να μας απαντήσει πόσα Hot Spot διατηρεί η πόλη και πού; Εκτός της πλατείας Γεωργίου Α' όπου το ασύρματο λειτουργεί κατά περιόδους δεν γνωρίζουμε κάποια άλλα σημεία με δωρεάν ασύρματη κάλυψη. Επίσης γιατί απ'ευθείας ανάθεση και πως δικαιολογείται το ποσό των 16.943€ αφού πρόκειται απλά για συντήρηση υλικού που υπάρχει.

Ανάθεση προμήθειας υλικών και φυτών για το διάκοσμο της Χριστουγεννιάτικης Φάτνης συνολικού κόστους 1.526€ με ΦΠΑ 23%

Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής για Τμηματική Αποδέσμευση Ποσού Πρότασης Ανάληψης Υποχρέωσης για την Αναβάθμιση ACAD Map 3D 2012 από ACAD 2008 εγκατάσταση SURVEY 6.5 και PROFILE ver 4.5 συνολικού κόστους 17.057,64 €

Με μια σύντομη έρευνα μπήκαμε στην σελίδα της καταστευάστριας εταιρείας και αναζητήσαμε το κύριο πρόγραμμα AutoCAD 2012 και κοστίζει 5.492,00€ ενώ εάν επιλεγεί ηλεκτρονική αγορά και αναβάθμιση προγράμματος όπως στην περίπτωσή μας η εταιρεία το κοστολογεί στην τιμή των 2.760,00€ , περίπου 14.500€ διαφορά από τη συνολική δαπάνη του Δήμου, εκτός εάν τα Survey 6.5 και Profile 4.5 κοστίζουν 7.000€ έκαστο.. 


Σπατάλη, σπατάλη, σπατάλη και απ'ευθείας αναθέσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου