This is Patra, Greece: Digea και Ert digital στην Πάτρα

26 Οκτωβρίου 2011

Digea και Ert digital στην Πάτρα

Η Δυτική Ελλάδα είναι ο επόμενος σταθμός της Digea της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών.
Φυσικά η πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας θα έχει κάλυψη ψηφιακού σήματος. Φυσικά ναι, λογικά όχι.. γιατί η εκπομπή θα αρχίσει από τους αναμεταδότες που βρίσκονται στα Ακαρνανικά Όρη. Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της Digea ο συγκεκριμένος αναμεταδότης θα καλύψει τις πόλεις του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Ιονίων νήσων καθώς και περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας.
Λογικό σε μια ανακοίνωση που έχει να κάνει με τη Δυτική Ελλάδα η διοικητική και φυσική της πρωτεύουσα να είναι τελεταία και μάλιστα ως νομός χωρίς καθόλου αναφορά στην πόλη της Πάτρας.
Όπως περιφραστικά καταλάβαμε η Πάτρα δεν θα έχει κάλυψη ψηφιακού σήματος τηλεόρασης mpeg4 τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2012 και βλέπουμε..

Κέντρο Εκπομπής Αρόης (Πάτρα)
Το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να εκπέμπει ψηφιακό σήμα



Αυτά τα λίγα για όσους πιστεύουν ακόμα το παραμύθι της πρωτεύουσας της Δυτικής Ελλάδας, για την Πάτρα της ανάπτυξης και για τους τοπικούς πολιτικούς άρχοντες που πασχίζουν για το καλό της πόλης. Για επίλογο απλά να θυμίσουμε οτι στην Πάτρα πληρώνουμε τα ίδια τέλη υπέρ ΕΡΤ που πληρώνουν και όσοι εδώ και χρόνια απολαμβάνουν ψηφιακό σήμα και σε ορισμένες περιπτώσεις το σήμα είναι και υψηλής ευκρίνειας high definition HD.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου