This is Patra, Greece: "Ελευθεριότητα" κινήσεων

7 Ιουλίου 2011

"Ελευθεριότητα" κινήσεων

"Ελευθεριότητα" κινήσεων, μια ωραία έκφραση που αγνοούσαμε μέχρι να μας την μάθει ο δημοσιογράφος κ.Ξανάλατος αναφερόμενος στα ποδήλατα και το πόσο επικίνδυνα είναι.

Χτες το πρωί στην παραλιακή οδηγός ταξί επιχείρησε παράνομη αναστροφή σε ένα δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Αυτή η παράνομη κίνηση κόστισε ένα τροχαίο ατύχημα με θύματα δύο επιβαίνοντες σε μηχανάκι, η συνεπιβάτης είναι στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα.

Προφανώς η παράνομη αναστροφή δεν είναι ελευθεριότητα κινήσεων είναι απλή απροσεξία. Φυσικά είναι διαφορετικό να οδηγείς ένα μη μηχανοκίνητο όχημα των είκοσι κιλών σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο όχημα δύο χιλιάδων κυβικών και βάρους δύο τόνων, η απροσεξία κοστίζει...

Ζήτω η ελευθεριότητα!

Ελευθεριότητα - συνώνυμα : αδιακρισία, ανοιχτοχεριά, απλοχεριά, γενναιοδωρία, ελαφρότητα ηθών, ελευθεριάζουσα συμπεριφορά, έλλειψη + αυστηρότητας / ηθικών φραγμών / λεπτότητας συμπεριφοράς [κ.ά.], κουβαρδαλίκι, μεγαλοδωρία, παράβαση κανόνων καλής συμπεριφοράς, ροπή προς + την ακολασία / τον έκλυτο βίο [κ.ά.], χαλαρότητα ηθών, χουβαρνταλίκι, χουβαρντοσύνη

Ας κυλιστούμε οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες στην ακολασία με απλοχεριά, χωρίς ηθικούς φραγμούς με εξορμήσεις στις παραλίες χωρίς εξάρτηση από το πετρέλαιο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου