This is Patra, Greece: Πάτρα ΕΤ4 Ψηφιακή και ιστορίες για βλάκες..

4 Ιουλίου 2011

Πάτρα ΕΤ4 Ψηφιακή και ιστορίες για βλάκες..

  Καλησπέρα Πατρινέ συμπολίτη, όπως θα έχεις αντιληφθεί ζούμε το τέλος της μεταπολίτευσης ή μια δεύτερη χούντα. Χούντα; Σίγουρα; Από τα βασικά χαρακτηριστικά των απολυταρχικών πολιτευμάτων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι η προσφορά άρτου και θεάματος στο λαό για να είναι ήρεμος..και εάν λόγω οικονομικής κρίσης ο άρτος είναι δύσκολος ας πάμε στα θεάματα..
  Ζεις στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος μιας ευρωπαϊκής χώρας και οι επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας που έχεις να διαλέξεις θα έπρεπε να είναι εφάμιλλες του τόπου. Ας αρχίσουμε με τα απλά όπως μπάλα και τηλεόραση για το λαό, τις μάζες..
  Η Πάτρα διαθέτει την ανδρική ομάδα βόλεϋ της ΕΑΠ  στην Ά εθνική βόλλευ , την πρωταθλήτρια ομάδα handball γυναικών της Ορμής Λουξ και την ανδρική ομάδα water polo του ΝΟΠ στην Ά εθνική.
Οι ένδοξες ομάδες της Πάτρας Παναχαΐκή και Απόλλων Πατρών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αντίστοιχα βρίσκονται σε χαμηλές κατηγορίες και ταλαιπωρούνται κυρίως από διοικητικά προβλήματα.
Άρα από μπάλα η Πάτρα πάσχει... οπότε ας πάμε στην τηλεόραση τη μαζική διασκέδαση..

Με λίγη αναζήτηση βρίκαμε ένα ωραίο και ενδιαφέρον δελτίο τύπου του Αχαιού βουλευτή κ.Μπεκίρη από το έτος 2006.
 
Πάτρα 28 / 12 / 06  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωτοβουλία Μιχάλη Μπεκίρη για λειτουργία ΕΤ4 σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα στην Πάτρα.
Την δημιουργία ΕΤ-4, περιφερειακού τμήματος της ΕΡΤ στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα ως νέου τηλεοπτικού καναλιού ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο 8  βουλευτές ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας Μιχάλη Μπεκίρη. Οι βουλευτές, Μιχάλης Μπεκίρης (Αχαΐας), Γιώργος Κοντογιάννης (Ηλείας), Αθηνά Κόρκα (Κορινθίας), Πέτρος Αλιβιζάτος (Κεφαλληνίας), Νίκος Αγγελόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας), Δημήτρης Σαμπαζιώτης (Μεσσηνίας), Αθανάσιος Δαβάκης (Λακωνίας) και Ιωάννης Μπούγας (Φωκίδας) επισημαίνουν στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ότι οι υπάρχουσες υποδομές της ΕΡΤ στην Πάτρα εφόσον ενισχυθούν τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποστήριξη μπορούν να αποτελέσουν τη βάση ενός νέου τηλεοπτικού καναλιού το οποίο θα δίνει έμφαση σε θέματα που αυτή τη στιγμή τα άλλα προγράμματα της ΕΡΤ δεν προβάλλουν όσο θα έπρεπε. Σήμερα δραστηριότητες που αφορούν την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη, τη γυναικεία και νεανική Επιχειρηματικότητα, κ.α. δεν φθάνουν σε εκείνους που μπορούν να μετάσχουν σε αυτές.
Σε άλλο σημείο της Ερώτησης τονίζουν ότι «με δεδομένο ότι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, είναι φυσικό να αναζητούνται τρόποι και δίαυλοι ενισχύσεις της ενημέρωσης των πολιτών. Η τηλεόραση, έχει αποδειχθεί το πιο αποτελεσματικό μέσο γι’ αυτού του είδους την ενημέρωση, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει ήδη ως πρότυπο η επιτυχημένη πορεία της ΕΤ-3 η οποία μπορεί να εκτελέσει «πιλότο» για την υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής προσπάθειας στη Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Εν όψει του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), η παροχή κάθε είδους πληροφορίας στους τομείς που προαναφέρθηκαν έχει ιδιαίτερη σημασία».




Με λίγα λόγια ο κ.Μπεκίρης και οι υπόλοιποι 7 βουλευτές έθεσαν ερώτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο και τον αρμόδιο υπουργό για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού με έδρα την Πάτρα.
Εκείνη την εποχή ήταν μεγάλο θέμα στα τοπικά ΜΜΕ και την κοινωνία της Πάτρας καθώς πολλοί "έφαγαν" το παραμύθι της ΕΡΤ4.

  Φτάσαμε στο 2011 και η Πάτρα - η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας - δεν έχει ακόμα κάλυψη ψηφιακού σήματος ούτε από την ΕΡΤ ούτε από την Digea των ιδιωτικών καναλιών.
  Εκτός της ποιότητας του σήματος να θυμίσουμε πως η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κόρινθος και λοιπές πόλεις που απολαμβάνουν το ψηφιακό σήμα απολαμβάνουν και τα επιπλέον κανάλια της ΕΡΤ.
  Τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ είναι σε "πειραματικό στάδιο" παρόλα αυτά στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνουν αθλητικές διοργανώσεις όπως το κύπελλο Αγγλίας ( FA CUP) , πρωταθλήματα Ολλανδίας και Σκωτίας καθώς και ταινίες που δεν προβάλλονται στα αναλογικά κανάλια της ΕΡΤ.
   Τα δικαιώματα για τις αθλητικές διοργανώσεις πληρώνονται από την ΕΡΤ Α.Ε. άρα και από τους πατρινούς πολίτες και τηλεθεατές που απλόχερα προσφέρουν την συνδρομή τους στην ΕΡΤ για να απολαμβάνουν οι Αθηναίοι συμπολίτες μας καλύτερο πρόγραμμα.

Ο κ..Μπεκίρης και οι υπόλοιποι Αχαιοί βουλευτές και κυρίως αυτοί που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο για το μέλλον της Ελλάδας και της Αχαίας έχουν να μας απαντήσουν γιατί συνεχίζετε αυτή η ανισότητα και αδικία εις βάρος των πολιτών της Πάτρας και γιατί δεν έχουν θέσει το ζήτημα της ψηφιακής ΕΡΤ στην βουλή;

Μάλλον γιατί το ψηφιακό σήμα δεν θα ήταν πρόσφορο για "ρουσφέτια" και προσλήψεις πελατειακής βάσης σε αντίθεση με την ΕΡΤ4. Στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ε.ΡΑ. Πάτρας εργάζονται 30 μόνιμοι υπάλληλοι και ένας συμβασιούχος,στο δε τηλεοπτικό σταθμό 15 μόνιμοι και ένας συμβασιούχος.

Η ΕΡΤ4 δεν έγινε ποτέ, το ψηφιακό σήμα ακόμα το περιμένουμε, τα τέλη της ΕΡΤ τα πληρώνουμε κανονικά από τη ΔΕΗ, αλλά οι προσλήψεις για το κανάλι έγιναν κανονικά...


Σκάσε και ψήφιζε λοιπόν μπορεί να σε προσλάβουν παρουσιαστή στην ΕΡΤ4 που έρχεται σε αναλογική ασπρόμαυρη μορφή.. μπορεί να είναι και το κανάλι της Αστυνομίας ή του ΠΑΣΟΚ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου