This is Patra, Greece: Πεζόδρομοι και τραπεζοκαθίσματα...

1 Ιουνίου 2011

Πεζόδρομοι και τραπεζοκαθίσματα...

Διαβάζουμε στην Μακεδονία..

«Στη διαγράμμιση των χώρων που θα διατίθενται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις οδούς Ικτίνου και Ζεύξιδος, στο κέντρο, προχώρησε χθες ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια που ξεκίνησε να μπει τάξη στους πεζόδρομους.
Οι εργασίες διαγράμμισης είχαν αποφασιστεί ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης μετά από διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, δηλαδή των περίοικων, των καταστηματαρχών, εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας και οργανώσεων πολιτών. Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου τον Ιούλιο του 2010.
“Για πρώτη φορά τίθενται συγκεκριμένοι κανόνες για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη καταστηματαρχών και περίοικων, βάζοντας τέλος στην ασυδοσία του παρελθόντος”, υπογράμμισε ο κ. Κουράκης, ο οποίος πρόσθεσε: “Αντίστοιχες παρεμβάσεις με καθορισμό των ορίων ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, διαγράμμισή τους και ανάρτηση των σχετικών σχεδίων στις προθήκες των καταστημάτων θα γίνουν σε όλα τα σημεία της πόλης, ξεκινώντας από το κέντρο, όπου τα τραπεζοκαθίσματα καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιο χώρο”. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία, για να διαπιστώνεται εάν τηρείται η συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι στη χθεσινή διαγράμμιση δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες.
Με πρόστιμα απείλησε τους καταστηματάρχες που θα παραβιάζουν την οριοθέτηση ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν, συμπληρώνοντας ότι ο δήμος θα αφαιρεί τα τραπεζοκαθίσματα και πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμη και στην ανάκληση αδειών.»

Αφού διάβασα το άρθρο, πριν καν προλάβω να μπω στο κέντρο να το αναδημοσιεύσω, σκέφτηκα να περάσω από τον "πεζόδρομο" της Ραδινού όπου οι πεζοί είναι σε δεύτερη μοίρα και οι μητέρες με καροτσάκια και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες αποκλεισμένα..
Αλλά στη διαδρομή σταμάτησα για να φωτογραφίσω δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Πάλι δεν πρόλαβα όμως γιατί την ίδια στιγμή σε διάστημα λίγων λεπτών διέσχιζαν τον πεζόδρομο τρία μηχανάκια με όχι χαμηλή ταχύτητα και ηρεμία..
 Αυτά.. μάλλον οι συμπολίτες μου της Πάτρας από όλα τα παραπάνω ενοχλούνται πιό πολύ για το ποδήλατο στον πεζόδρομο.. ενώ κανείς δεν αγανακτεί με τον "πεζόδρομο" της Ραδινού..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου